Sıkça Sorulan Sorular

14.07.2010 tarihinde 6005 sayılı kanun ile Konya Üniversitesi olarak kuruldu. Kuruluşu 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. 2012 yılında 6287 sayılı Kanunla Üniversitemizin adı Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.
Akademik kadromuz alanlarında öne çıkmış, saygın araştırmacı öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Gerekli bilgileri ilgili bölüm sayfalarından bulabilirsiniz.
Üniversitemizde bulunan önlisans programlarına erişmek için tıklayınız. Önlisans programlarına ilişkin tüm bilgiler için tıklayınız.
Üniversitemizde bulunan lisans programlarına erişmek için tıklayınız. Lisans programlarına ilişkin tüm bilgiler için tıklayınız.

Mühendislik Fakültesi
Endüstri Mühendisliği (%100 İngilizce)
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (%100 İngilizce)

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Uçak Mühendisliği (%30 İngilizce)
Havacılık Yönetimi (%30 İngilizce)
Havacılık Yönetimi İ.Ö. (%30 İngilizce)
Uzay ve Uydu Mühendisliği (%30 İngilizce)

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
İlahiyat (%30 Arapça)
İlahiyat İ.Ö. (%30 Arapça)
İlahiyat (%100 Arapça)

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Almanca Öğretmenliği (Hazırlıklı)
İngilizce Öğretmenliği (Hazırlıklı)
Arapça Öğretmenliği (%30 Arapça)

Siyasal Bilgiler Fakültesi
Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler (%100 İngilizce)

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Psikoloji (%30 İngilizce)

Üniversitemize ait yurt bulunmamakta olup kampüs çevresinde, il merkezinde ve ilçelerde KYK Bölge Müdürlüğüne ait yurtlar ve çok sayıda özel yurtlar bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Üniversitemize yerleşen adayların kayıtları elektronik olarak ya da şahsen müracaat ile yapılabilmektedir. Kayıt duyurusu için tıklayınız.
Elektronik kayıt öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt yaptıracak adayların (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ''e-hizmetler '' de yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında ilgili tarihlerde açılacak 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işleminin süresi içinde yapılması gerekir.
  • T.C. Kimlik Numarasına sahip olunmaması,
  • E-devlet şifresi bulunmaması,
  • Aynı düzeyde başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olunması,
  • Lise mezuniyeti e-okul üzerinden teyit edilememesi,
  • Kayıt hakkı kazandığı programın sağlık raporu şartı bulunması.
ÖSYM'ce ilan edilen ve Üniversitemiz tarafından hazırlanan (www.erbakan.edu.tr) ve kılavuzlarda belirtilen tarihlerde şahsen gelerek kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt kılavuzunda belirtilen tarihler içerisinde “Kayıt İçin Gerekli Belgeler”i hazırlayarak Fakülte/Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir.
Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamaz. Bu durumda olan adayların kayıt yaptırabilmeleri için önceden kayıtlı oldukları programdan ilişiklerini kesmeleri gerekir. Programlardan birinin örgün diğerinin açık öğretim veya uzaktan öğretim olması şartıyla aynı anda iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılır. Önlisans programına kayıtlı öğrencilerin lisans programlarına, lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin önlisans programlarına kayıt yaptırmaların da bir engel bulunmaz.
Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bünyesinde Özel Yetenek ile öğrenci alan programlarımız bulunmaktadır.
Üniversitemize özel yetenek sınavı ile;

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği,
Müzik Öğretmenliği,
Resim-İş Öğretmenliği,

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
Resim,
Grafik,
Seramik,

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
Çalgı Eğitimi
Ses Eğitimi

programlarına öğrenci kabulü yapılmaktadır. Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan programların kayıtları, ilgili Dekanlık/Müdürlük tarafından web sayfalarında ilan edilen yer ve tarihlerde yapılır.
Üniversitemiz programlarında öğrenim gören belirli sayıda ihtiyaç sahibi öğrencilere, yapılan değerlendirmeler sonucunda NEVA (Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı) tarafından burs sağlanmaktadır. Ayrıca Ereğli Ziraat Fakültesi tarafından ilan edilen koşulları sağlayan öğrencilere de anlaşmalı olunan kuruluşlar aracılığı ile burs olanağı sunulmaktadır.
Daha önce bir Yükseköğretim programında öğrenim görmüş öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları birime başvurmaları halinde, önceki Yükseköğrenim kurumlarında başardıkları derslerden ilgili bölüm muafiyet ve intibak komisyonunun uygun görüşü ile muaf olabilirler. Ayrıntılı bilgi Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesini incelebilirsiniz.
Üniversitemiz yerleşkelerine şehir içi ulaşım alternatiflerine erişmek için tıklayınız.
Öğrenciler, derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadır. Teorik derslerin %70’ine, uygulamaların %80’ine devam etmek zorunludur.
Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler, ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, mühendislik tamamlama öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler, ikinci öğretim öğrencileri, tezli yüksek lisans ikinci öğretim öğrencileri, tezsiz yüksek lisans öğrencileri katkı payı/ öğrenim ücreti öder.
Tüm Vakıfbank Şubeleri, ATM’leri, ya da VakıfBank internet bankacılığı üzerinden öğrenci numaranız ile ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bağlı olduğunuz Fakülte/Meslek Yüksekokulu/Enstitü öğrenci işleri elektronik ortamda öğrencilerin askerlik tecil işlemlerini yapmaktadır.
Üniversitemiz programlarında çift anadal ve yandal yapma imkanı bulunmaktadır.

Hızlı İletişim

Cevabını bulamadığınız soru kalmasın. Aşağıda yer alan form aracılığıyla bilgi almak istediğiniz konuyla ilgili birimlerimize ulaşabilirsiniz.